Voor het volgen van deze workshop heb je basiskennis om je spiegelreflexcamera / camera te kunnen bedienen, begrippen als sluitertijd & diafragma zijn je niet geheel vreemd. Geen probleem als de kennis een beetje roestig is, ik help je om het weer up to date te krijgen.

Fotografieworkshop Landgoed Voorstonden

Houd je van wandelen, cultuur en fotografie?! Dan is de fotografie-workshop Landgoed Voorstonden een absolute aanrader!

Haal meer uit je spiegelreflexcamera en samen ontdekken we het Landgoed Voorstonden en leggen we onze “ontdekkingen” vast op de foto! Tijdens het lopen en fotograferen geef ik je tips en trucs, help je met de instellingen, composities en maak ik je attent op de doorkijken en andere interessante zaken.

Onderwerpen o.a. :

  • De mooie en verrassende omgeving van het landgoed en park Voorstonden
  • Standpunten, compositie en uitsnede 
  • Verschil in gebruik objectieven (indien aanwezig)
  • Diafragma, sluitertijd, iso waarden en witbalans.

Eerstvolgende workshop : Datum nog niet bekend, ook op aanvraag te volgen.

“Landgoed Voorstonden is een buitenplaats in de Gelderse plaats Brummen. Het omliggende buurtschap Voorstonden is naar het landgoed vernoemd. De aanwezige flora en fauna maakt een bezoek in elk jaargetijde de moeite waard.
Marc Chen – fotograaf

Aanbevolen fotografie apparatuur (indien aanwezig)

  • Spiegelreflexcamera / systeem of compact camera met volledige handmatige instelling
  • Zoomlens met groothoek mogelijkheid en zoomlens met telefunctie (optioneel)
  • Statief (optioneel) eventueel met camera afstandsbediening
  • Macro-lens (optioneel)
  • Flitser (optioneel)
  • Lunch-pakket (houd rekening met wandelafstanden en vocht bij warmte)
 
Deze workshop is buiten en een (zelfstandige) mobiliteit is bij deelneming van belang. Goed voorbereid zijn op de geldende weersverwachting (ook bij bijv. lichte regen gaat de workshop door), waterdichte laarzen zijn zeker aan te bevelen ook bij droog weer. 
 

Landgoed Voorstonden.

Het landgoed stamt oorspronkelijk uit de middeleeuwen en de grachten werden in de 16e eeuw aangelegd. Het huidige, witgepleisterde huis is het resultaat van vergaande verbouwingen in 1825. Bij die verbouwingen werd ook een Engels park aangelegd naar ontwerp van Jan David Zocher, met grote vijvers en landschappelijke vormen. De zuidelijk tuin werd aan het begin van de 20e eeuw ontworpen door Leonard Springer en recent hersteld. Deze tuin wordt gekenmerkt door geometrische vormen en veelvuldig gebruik van rozen en buxus. Op het terrein bevinden zich verschillende monumentale bomen, waaronder een mammoetboom die (afhankelijk van het meetpunt) de dikste, of de op één na dikste mammoetboom van Nederland is.

Het landgoed was rond 1600 in het bezit van Gijsbert van Wisch tot Voorstonden. Via diens dochter Anna (†1656) kwam het in bezit van de familie Schimmelpenninck van der Oye. Tegenwoordig zijn het huis en de tuinen in particulier bezit en enkel op afspraak te bezichtigen. Het omliggende natuurgebied is in handen van Natuurmonumenten en maakt deel uit van het natura 2000-gebied Landgoederen Brummen. (Bron: WIKIPEDIA)

Fotografieworkshop Landgoed Voorstonden

Datum nog niet bekend, ook op aanvraag te volgen.

Aanvang 10:00 ~ ca. 15:30
Workshop: Landgoed Voorstonden
(groep = minimaal 2* en maximaal 4 personen)
Tijdsduur: ca. 4 tot 5 uur
Datum: n.n.b.
Prijs per persoon: € 79,00*
* Prijs is gebaseerd op een 3 tot 4 personen groep en is inclusief koffie & thee

Aanmelden kan per mail: info@maxphotography.nl,  telefoon: 06-29554683. Of hieronder

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
DELEN